EPILARE DEFINITIVA CU LUMINA INTENSPULSATA


Epilarea cu lumina intens pulsata (IPL) este un procedeu non-invaziv si nedureros de indepartare a pilozitatii nedorite de pe diferite zone ale corpului. Epilarea definitiva cu lumina intens pulsata (IPL) nu prezinta risc de infectare si nu presupune un timp de recuperare. Procedeul de epilare definitive cu lumina intens pulsata (IPL) consta in transferarea unei cantitati mari de energie, prin piele, pana la radacina firului de par. Prin absorbtia acestei energii la nivelul foliculului pilos, acesta este distrus si este impiedicata cresterea parului, fara a fi afectata pielea din jur.

Pentru epilare definitiva este nevoie, in medie, de 4-12 sedinte pe zona, in functie de organism, la un interval de 3-6 saptamani intre sedinte. In intervalul de timp dintre sedintele de elipare definitiva cu IPL nu este recomada folosirea sa folositi ceara sau a altor procedee de smulgere a firului de par. Pentru indepartarea parului nedorit de pe zona tratata se pot folosi fie lama de ras, fie cremele depilatoare.

Pentru a va bucura de rezultatul dorit sunt necesare mai multe sedinte, deoarece firele de par se afla in diferite faze ale ciclului de crestere, iar epilarea definitive cu lumina intens pulsata (IPL) actioneaza eficient doar asupra firelor de par aflate intr-o anumita faza de dezvoltare.

Epilarea definitiva cu IPL este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor care vor sa elimine pilozitatea din anumite zone ale corpului. Numarul de sedinte este stabilit de specialistii Centrului de Infrumusetare Onix Beauty Center dupa o evaluare si o discutie cu clientul.

E bine sa stiti ca dupa sedintele de epilare definitiva cu IPL va putet confrunta cu urmatoarele efecte: mancarime, caldura, miros caracteristic si in unele cazuri edem usor. Aceste semne persista 1-3 ore in general, dar pot ajunge pana la 24h pentru zonele unde parul este mai des. Este important sa stiti insa ca niciunul dintre aceste efecte nu devine permanent.